1. Wat is het UroLift Systeem?

Het UroLift Systeem is een minimaal invasieve procedure voor de behandeling van lagere urineweg symtomen (LUTS) ten gevolge van Benigne Prostaat Hyperplasie (BPH).

 

2. Hoe werkt het UroLift Systeem?

Het UroLift Systeem bestaat uit een plaatsings device en permanente implantaatjes. De implantaatjes worden geplaatst tijdens een minimaal invasieve procedure. Deze houden de kwabben van de prostaat als een gordijn open om zo de obstructie op te heffen.

 

3. Is de UroLift procedure een optie voor mij?

De procedure is een geschikte behandeloptie voor BPH patiënten die een alternatief willen voor medicatie of ingrijpende chirurgie. U komt wellicht in aanmerking voor een TURP/Laser behandeling, of bent ontevreden over of gestapt met medicatie. De UroLift procedure is geschikt voor patiënten die op zoek zijn naar een minimaal invasieve behandeling en zich zorgen maken over behoud van seksueel functioneren en kwaliteit van leven na de procedure.

 

4. Wat kan ik verwachten gedurende de UroLift procedure?

Als u en uw dokter besluiten dat de UroLift behandeling voor u geschikt is, zal uw dokter u tot in detail informeren over uw conditie. In het algemeen is de UroLift procedure een kortdurende, minimaal invasieve procedure. Uw dokter gebruikt het UroLift apparaat om implantaatjes te plaatsen en de obstructie, veroorzaakt door een vergroot prostaat, weg te nemen. De procedure wordt uitgevoerd onder algehele of lokale anesthesie met eventuele medicatie. Er is geen katheter noodzakelijk na de procedure. Uw dokter bespreekt met u wanneer u weer naar huis kan.

 

5. Wat gebeurt er tijdens de herstelperiode?

Er is een minimale herstelperiode na de behandeling en patiënten ervaren binnen 2 weken verlichting van hun klachten. Tijdens de herstelperiode kunt u last hebben van urinaire klachten. Voorkomende klachten zijn hematuria, pijn bij het plassen, veelvuldig moeten plassen, bekkenbodem pijn en urine verlies door sterke aandrang. De meeste symptomen waren mild tot gemiddeld in heftigheid en verdwenen binnen twee tot vier weken na de procedure. Uw dokter bespreekt met u hoe snel u uw dagelijkse activiteiten weer kunt oppakken.

 

6. Wanneer voel ik me weer beter na de UroLift behandeling?

Resultaten verschillen per patiënt maar veel mannen merken verbetering van hun lagere urinaire symptomen 2 weken na de behandeling.

 

7. Heeft het effect op mijn seksueel functioneren?

Er zijn geen meldingen van erectiestoornissen of ejaculatie problemen na behandeling

met UroLift.

 

8. Is er klinische data beschikbaar over de UroLift procedure?

Klinische data ondersteunt de veiligheid en het effect van het systeem, inclusief een grote "doorslaggevende" studie uitgevoerd in de V.S.

 

9. Wie voert de UroLift procedure uit?

Een uroloog, dokter gespecialiseerd in behanding van ziekten in het uriniare stelsel, gebruikt de UroLift voor behandeling van urinaire klachten als gevolg van BPH. De uroloog wordt getraind voordat hij de behandeling mag uitvoeren.

 

10. Waar is het UroLift Systeem beschikbaar?

Het Urolift systeem heeft FDA, CE markering en goedkeuring volgens de NICE interventie richtlijnen.

Veelgestelde vragen

© Copyright 2012–2015 NeoTract, Inc. Alle rechten voorbehouden. MAC00005-02 Rev A